21.3.2011

Yhdessä


Olin Lauri Siiralan ohjaamassa ”Avointa tilaa” hiljentymisillassa. Illan aikana minulle avautui yhdessä-sanan merkitys eri tavalla kuin ennen. Monesti olemme toistemme seurassa, mutta tapaaminen ei kosketa. Emme ole tällöin yhdessä, yhtä. Olemme enemmän kahdessa tai kolmessa tai enemmässä.


Mieleeni tulevat Jeesuksen sanat: ”Sillä missä kaksi tai kolme on koolla minun nimessäni, siellä minä olen heidän keskellään.”

Mieleeni tulee myös toinen lainaus, sanat Michel Houellebecqin kirjasta Alkeishiukkaset: “Rakastaja kuulee rakastettunsa kutsun valtamerten ja vuorten takaa ; vuorten ja valtamerten yli äiti kuulee lapsensa kutsun. Rakkaus yhdistää, ikiajoiksi. Hyvän tekeminen on side, pahan tekeminen on siteen katkaisu. Ero on pahan toinen nimi ; se on myös valheen toinen nimi. Loppujen lopuksi on vain suurenmoinen, valtava ja vastavuoroinen punos.”


Näin maaliskuussa on mukava seurata naakkojen yhdessäoloa. Ne liikkuvat vielä paljolti parvessa, mutta pariskuntien lähentyminen on selvästi nähtävissä. Niinpä ne parvessakin liikkuvat ja istuvat kaksitellen.


Nautitaan keväästä naakkojen tavoin. Ollaan yhdessä.

4 kommenttia:

 1. Minulle tänään neljä yhdessä lentävää jousenta oli sykähdyttävää.
  Upea tuo käsipallo-kuva !

  VastaaPoista
 2. Hienot sitaatit ja kauniit kuvat. Lempeä kajo alimmaisessa kuvassa. Valoisaa viikkoa!

  VastaaPoista
 3. Hieno havainto Wihtori: Joutsenten näkeminen lennossa on aina sykähdyttävää. Jokus pääsee kuulemaan niiden hienon äänenkin.

  Nuo kuvat piti bongata googlen kuvahaulla, kun omasta varastosta ei löydy. Naakkoja on kyllä ympärillä, mutta ei kuvia niistä.

  Valoisaa viikkoa sinullekin, Katja! Valoisalta tämä viikko näyttääkin, kun ulos katselee. Eilinen lämpö tosin on poissa, mutta kiva oli maistaa vähän kevättäkin, joka kohta iskee kohisten päälle.

  VastaaPoista
 4. "Yhdessä" onkin hieno sana. Siinä on voimaa, lämpöä, rakkautta ja energiaa. Ja vaikka välissä olisikin kilometrejä tai meriäkin, niin yhteys ja yhdessä olo on mahdollista =)

  VastaaPoista