1.6.2013

Elämäni täyskäsi: pikkurilli


Muistutuksia itselle sarja on päässyt päätösjaksoonsa.

Päästä irti aikansa eläneestä!

http://fi.wikipedia.org/wiki/Pikkusormi
Viimeisenä vaan ei pikkuriikkisempänä on syytä muistaa pikkurilliä. Kaikki alkaa pienestä ja kasvaa isoksi. Kaikki ongelmat ovat alussa pieniä, mutta kasvavat hoitamattomina jättikokoisiksi. Älä siis kerrytä elämätöntä, kohtaamatonta menneisyyttä. Pidä menneisyyden osuus elämästäsi pienenä. Suuntaudu enemmän tulevaan ja elä tätä hetkeä. Kaikki muuttuu kaiken aikaa. Eilisen totuudet ovat menneiden aikojen dogmeja. Päästä irti vanhasta.

Vanhan ei tarvitse olla kovinkaan vanhaa kun se on jo auttamattomasti vanhaa ja muodostaa sinulle esteen elämäsi luonnolliseen virtaukseen. Jos sinulla on odotus ja asiat eivät menekään odotuksesi mukaan, pystytkö nollaamaan tilanteen ja jatkamaan matkaa uudesta tilanteesta käsin vai jäätkö kiinni odotukseesi ja kiroilet pilalle mennyttä päivää. Minulle irtipäästäminen on ennen kaikkea tätä. Minulla on kyllä haluja ja odotuksia. Mutta minun on hyvä olla kiintymättä niihin. Samaten minulla on tavaraa ja rakkaita asioita elämässäni. Mutta minun on hyvä olla kiintymättä niihin. Koska jos kiinnyn, niin annan onneni noiden asioiden varaan. Jos olen kiintynyt, en voi olla onnellinen ilman asioita, joihin olen kiintynyt. Ja jos onneni riippuu niistä, niin en voi menettää niitä. Ja silloin minuun iskee pelko niiden menetyksestä. Ja pelon kanssa en voi olla vapaa. Itse asiassa en voi kunnolla rakastaa, jos pelkään.

2 kommenttia:

  1. Viisaita sanoja. Pitää syventyä pidemmällekkin blogisi sanomaan. On jäänyt pitkältä aikaa lukematta.

    "Toista ihmistä ei voi rakastaa, ennenkuin on oppinut rakastamaan itseään. Se ei ole itserakkautta,vaan itsensä hyväksymistä sellaisena kuin on."

    VastaaPoista
  2. Juu, tänne vaan pöyhimään ja syventymään;o)

    On tosiaan hyvä painottaa itsensä rakastamisen tärkeyttä. Viisaasti sanot, että rakastaminen on hyväksymistä. Ei-hyväksytyn on vaikea hyväksyä muitakaan. Ja siis vaikea rakastaa.

    VastaaPoista