15.11.2015

Tänä vuonna aion ihastua marraskuuhun 1/2

Marrasmöttönen odottelee talven tuloa:


Kaikkien aikojen lämpimimmän marraskuisen päivän jälkilämpö sytytti tulet taivaalle:


Illan tullen tuija sytytti lyhdyn loistamaan:


Päivien pimetessä tarvitsemme valon sotureita. Ja elämän ulkoistuessa sisäisiä sotureita. Tähän vuodenaikaan kuuluu vetäytyminen ulkoisesta, niin kuin luonto parhaillaan tekee. Ota kutsu vastaan ja herätä sisälläsi uinuva soturi. Sisäinen soturi Katja Liuksiala järjesti kirjansa ”Sisulla ja sydämellä – sisäisen soturin matka” julkistamistilaisuuden Lapinlahden hienossa atmosfäärissä, kiitos Katja! 


Siellä nurkkahuoneessa ruotsalaisuuden päivänä kohtasin Suomen kansalliskirjailijan Aleksis Kiven. Hän tapitti minua huoneessa, jossa häntä aikoinaan hoidettiin. Sisäinen soturi hänkin.


Isänpäivä – mikä ihana tekosyy, herkuttelulle. Aamukävelyllä sade kasteli. Kotiin tullessa oli jo lämpöisempää kun alkoi soida Chris Rean Road to Hell - teinihuumoria! Isänpäiväkortissa oli präntättynä itse James Bondin onnittelut. Niinpä ajettiin kaupunkiin (hieman kuvaa rauhallisemmin) ja tuo soturi veikin minut illansuussa tiukkaan taisteluun Spectreä vastaan! Viihdyttävän vauhdikas raina.


Olemme majoittaneet neljä pakolaista ikkunalaudallemme. He tulivat kukkivina, sitten seurasi uusiin olosuhteisiin sopeutumisen jakso. Nyt näyttää siltä, että kotouttamisprosessi on onnistunut 75-prosenttisesti: kolme neljästä on kukassa.


Iltojen pimetessä on ilo kaivaa esiin suosikkivinyylit ja laittaa grammari soimaan. Tai cd-soitin. No okei, Spotifykin käy. Jos vielä malttaa lopettaa muun tekemisen, sammuttaa kirkkaat valot ja asettua suosikkituoliinsa keskittyen vain musiikkiin, on elämys valmis. Kuvassa Pariisin kirpparilta löydetty hieno soitin, joka on pyhitetty sinkkujen soittamiseen. Kuvassa myös uusin musavehje: C-kasettisoitin. 


Ja tässä kaksi kovin erilaista tulkintaa meneillään olevasta vuodenajasta:

2 kommenttia:

  1. Mahtavaa, että marraskuusta on moni muuttamassa mielipidettään. Juuri tänään töihin tullessani työkaveri sanoi, siinä vettä märkänä kun valuimme kellokortin luona, että hän on altanut pitää marraskuusta. Hassua, johtuukohan se siitä, että olen syntynyt näihin aikoihin, hän jatkoi =)

    Kuukausi toisten joukossa, yhtä hyvä kuin muutkin, eikö niin?

    Laitoin sinulle tunnustuksen ja haasteen blogiini. Käy nappaamassa jos haluat =)

    VastaaPoista