23.9.2016

Kesä 2016 - Itä


Aamuisin olen pihalla. Istun keinussa ja kuuntelen haarapääskyjen liverrystä. Kirjoitan päivän runon. Vaimoni tepsuttelee jossain vaiheessa seurakseni. Juomme aamukahvit ja katselemme päivän alkamista.

Pojan herättyä elämä vilkastuu. Heitämme keihästä. Maatilan iso piha riittää siihen hyvin. Heitän 30 m ja hän 40 m. Tekniikkalaji. Paremmin pärjään mölkyssä. Ruisrääkkä raksuttaa kesantopellolla keittokatoksen takana.

Käymme kävelyllä päivittäin. Hyttyset ja kärpäset pitävät meille seuraa. Paarmoja on vielä vähän. Viime vuonna niitä oli paniikiksi asti. Uidessa sai koko ajan sukeltaa. Ei tänä kesänä. Mutta vesi on kylmää. Härkälinnut mylvivät järvellä.

Vesi on herkässä. Monena päivänä on sadekuuroja. Kuurojen jälkeen sateenkaaret kuvittavat taivasta. Ukkosia ei satu aivan kohdalle. Kiertävät meitä.


Ruokailu täällä on vaivatonta. Perunoita, lihaa, salaattia. Keittokatos on mainio. Voi grillata kaasulla tai sytyttää kunnon roihut. Kerran menemme merta edemmäs kalaan: Mikkeliin syömään ja tervehtimään veljen perhettä. Ja jälkiruoaksi tietysti lörtsyt torilta.

Toiseksi viikoksi vaihdamme maisemaa. Menemme ystäviemme mökille. Elämä täällä on sosiaalisempaa. Yhdessä on kiva tehdä mökkiaskareita.

Urheilemme. Käymme muutaman kerran heittämässä frisbeegolfia Rantasalmen radalla. Toisen perheen nuorimmainen poika on ilmoittautunut avoimiin yleisurheilukilpailuihin Kerimäellä. Me muut saamme siis penkkiurheilla ja kannustaa. Poika heittää hopealle.

Katselemme nähtävyyksiä. Rantasalmelta löydämme Pekka Lipposen patsaan. Ja taajaman ulkopuolelta näkötornin, josta ei tosin näe taajamaan. Ja totta kai katsastamme Rantasalmen kirkon.


Saunomme ja uimme. Joinakin päivinä sauna tuntuu olevan lämmin koko päivän. Nautimme siis myös aamusaunomisen ilosta. Yleensä tällä porukalla rikomme jotain (miesporukka). Niin nytkin. Kun nousen vedestä laiturille, niin koko laituri romahtaa. Olenko syönyt liikaa? No, nauramme ja heitämme toisen perheen isän kanssa totutusti yläfemmat. Ja koko ”moka” on unohdettu. Putsis Clean. Forgotten. Toki korjaamme laiturin entistä paremmaksi. Tällä matkalla myös naiset saavat aikaan jonkun yläfemmamokan. Mutta tietenkään emme muista, mistä syystä. Unohdettu.

Sienestämme ja marjastamme. Toisen perheen äiti tunnistaa sienet. Tänä kesänä niitä on runsaasti. Saamme kanttarellejä ja tatteja. Siis kanttarelli- ja tattikastiketta. Ja reilusti mustikoita. Viimeisenä aamuna käyn vielä hakemassa yhden ämpärillisen kotiin vietäväksi.


Kaksi viikkoa kuluu nopeasti. Mökkeily on ihanaa. Ei informaatioähkyä. Ei liikaa velvotteita. Peruselämää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti