8.7.2018

Oli kerran mies joka sai täysosuman lotossa



Oli sunnuntai-ilta. Kalle Kepuli katseli televisiota. ”Ashtonin perhe” oli juuri loppunut ja nyt arvottaisiin lotto. Kalle otti nopeasti paperinpalasen ja kynänpätkän esille ja tuhersi paperille ylös kuusi oikein tuloksen sekä kolme varanumeroa. Kun arvonta oli päättynyt, Kalle haki esille lottokuponkinsa. Hetken sitä tarkasteltuaan hän havaitsi saaneensa täysosuman. Kalle hypähti riemuissaan vanhalle hetekalle. Mutta heteka ei sellaista enää kestänytkään, vaan meni täysin rikki. ”Mitäs tuosta”, ajatteli Kalle. ”Nythän minulla on varaa ostaa vaikka millainen vuode!”.

Joku muukin on ollut onnekas!

Maanantaiaamuna pysähtyi suuri, musta auto Kallen talon eteen. Autosta astui ulos kaksi tummapukuista miestä. Toisella oli kädessään suuri salkku. Kalle riensi heitä vastaan. ”Oletteko te Kalle Kepuli?” kysyi salkkua kantava mies. ”Olen”, vastasi Kalle. ”Paljon onnea sitten! Olette voittanut lotosta kolmesataatuhatta markkaa”, sanoivat miehet yhteen ääneen ojentaen salkun Kallelle.

Samassa Kalle huomasi miesten mustan auton ja ihastui siihen niin, että osti sen heti. Kalle ajoi autolla kaupunkiin ja kävi melkein jokaisessa kaupassa ostamassa ”muutamia” tavaroita ja niitä ”muutamia” tavaroita tuli niin paljon, että hänen oli ostettava kuorma-auto saadakseen ne kuljetetuksi kotiin.

Maanantai-iltaan mennessä Kalle oli jo kuluttanut kaikki rahansa. Hänen talonsa oli täynnä kaikenlaisia tavaroita. ”Mitä minä teen näin paljolla tavaralla, kun en saa niitä mahtumaan talooni? Olisi pitänyt ostaa uusi, isompi talo.

Niinpä Kalle piti huutokaupan ja myi pois kaikki ostamansa tavarat. Hän sai niistä tuskin kahtakymmentä tuhattakaan, mutta hän sijoitti ne pankkiin ja sai niistä hyvän koron. Hän sai pian takaisin ne kaksisataatuhatta ja menestyi hyvin.

Lottotyttö toi jännitystä lauantai-iltaan.

(Bloginpitäjän ainekirjoitus, keskikoulun 2. luokalla)

Jälkikirjoitus:

Tarinasta tulee mieleeni veljeni kertomus kesätyöpaikastaan. Siellä oli porukkaa, joka tilipäivänä huristeli taksilla kotiinsa (tuskin suoraa reittiä pitkin) ja parin päivän jälkeen he olivat täysin peeaa. He osasivat käyttää rahaa!

Ajat ovat muuttuneet. Kalle Kepulin lottovoiton aikoihin saattoi näköjään rikastua pelkillä koroilla. Kirjoituksessa on muuten rahaan liittyvä virhe. Löydätkö sen?

Eniten tässä jää kyllä miettimään sitä, nukkuiko Kalle edelleen vanhassa, rikki menneessä hetekassaan, vai ostiko hän uuden sängyn ja jättikö sentään sen myymättä huutokaupassa.





1 kommentti:

  1. Hauska tarina ja kuten entis aikaan oli tapana, mukana on opetus :)
    Virhe bongattu!

    VastaaPoista