30.6.2018

Olen parturi Kutrinen



Nimeni on Kutrinen. Ammatiltani olen parturi. Leikkailen toisten ihmisten takkuisia tukkia, kuten kai tiedättekin. Työni on aika helppoa, mutta joskus on hyvin hankalia tapauksia.

Eräänä päivänä pitkätukkainen mies tuli parturiliikkeeseeni ja sanoi, että haluaisi otsatukan. Mikäs siinä! Otin sakset käteeni ja leikkasin ison tupsun hänen hiuksistaan. Silloin hän huudahti: ”Kauhistus! Unohdin peruukin päähäni, ja nyt te leikkelitte sen pilalle! Voi minun kaunista, uutta ja tärveltyä peruukkiparkaani!”


Pyysin tuhannesti anteeksi ja meinasin nostaa peruukin pois. Silloin hän huudahti: ”Mitä varten te sitä enää pois otatte? Sehän on jo pilalla! Antakaa sen olla päässäni ja leikelkää se pois!” Laskin peruukin takaisin hänen päähänsä ja aloin uudelleen leikata sitä. Vaihdoin sakset tukanleikkuukoneeseen ja aloin kyhnätä sillä hänen hiuksiaan. Samassa koneesta katkesi terä.

”Oletteko te Teräsmies, kun leikkuukoneen terätkin katkeavat teidän tukkaanne leikatessani?” Vaihdoin koneeseen uuden terän, mutta sekin katkesi erästä takkua ajaessani. Silloin raivostuin ja heitin hänen peruukkinsa nurkkaan. Mitä ihmettä! Mies olikin kalju!

Olin vähällä pyörtyä hämmästyksestä. Se päivä oli niin täynnä hämmästyksiä, että en jaksaisi läheskään niistä kaikista kirjoittaa. Siksi lopetankin tähän.

(Bloginpitäjän ainekirjoitus, keskikoulun 1. luokalla)

2 kommenttia:

  1. Hahaa! Onpas todella hauska kirjoitus :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Toisen hankala päivä voi olla muille hauska. Ja itsellekin jälkeen päin :o)

      Poista