28.4.2019

Antaa palaa!


Orkesteri alkaa soittaa vetäväa kappaletta. Tanssilattia on vielä tyhjä. Sinimekkoinen nainen tulee lavalle ja aloittaa vartalonsa kieputuksen musiikin tahdissa. Ihailen hänen taitavia ja sulavia liikkeitään. Hän on täydellinen jatke rytmiselle musiikille, sen liikunnallinen tulkki. Vähitellen muitakin tanssijoita ilmestyy lattialle.

Kunnes lavalle kirmaisee varsinainen pyörremyrsky. Nuorehko pitkä mies, joka on jostain repäissyt verhon tai muun vaatekappaleen mukaansa. Hän aloittaa hurjan tanssiesityksen. Vaikka ensin ihailin tuota sulavaa sinimekkoista naista, nyt tämä menomusiikin mangusti varastaa täysin huomioni. Mies on kuin täynnä niveliä, jotka liikkuvat jokainen eri suuntaan, mutta kokonaisuus heiluu rytmin tahdissa. Tanssi ei pysy samanlaisena, vaan se elää kaiken aikaa, löytäen aina uusia muotoja. Ihailen miehen rohkeutta tanssia tuollaisella intensiteetillä. Ja hänen täydellistä antautumistaan musiikin vietäväksi.


Sitten tapahtuu jotain todella yllättävää. Hän suuntaa kulkunsa minun eteeni ja yrittää saada minut mukaansa lavalle. Ei, sanon. Enhän nyt voi näin kylmiltään. Ja vielä miehen kanssa. Vieraan miehen. Mutta sitten jostain syvältä tulee viesti: Paskat, miksei! Anna palaa!

Ja niin annan. Ryntään miehen kanssa lavalle jatkamaan showta. Innostamme toisiamme aina vaan rajumpaan liikkeeseen. Välillä mies ottaa verhon esiin ja kietoo sen minun ympärilleni. Kun hän on pitkine jalkoineen leveässä haara-asennossa, minulle tulee impulssi sujahtaa hänen jalkojensa välistä toiselle puolelle. Tässä kohtaa itsevarmuuteni pettää ja jätän sen tekemättä. Varmaan hyvä niin. Sen sijaan pysyttelen vauhdikkaassa liikkeessä ja yritän keksiä aina uusia tanssikuvioita. Huomaan, että jaksamiseni alkaa olla koetuksella. Ja biisi on todella piiitkä. Lopulta se loppuu ja naureskellen heitämme miehen kanssa vielä yläfemmat.

Palaan paikalleni vaimoni viereen. Hyvin meni, hän kannustaa. Haukon henkeäni. Olen hengästynyt. Mutta tyytyväinen, että lähdin ilotulitukseen mukaan. Ja kiitollinen miehelle, joka häipyy jonnekin yhtä nopeasti kuin ilmestyikin.      

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti