15.1.2016

Todisteita tuonpuoleisesta elämästä

Luin aiemmin kirjan neurokirurgin rajakokemuksesta. Se oli kuvaus yhden ihmisen kokemuksesta. Tartuin toiseenkin aiheeseen liittyvään kirjaan ”Todisteita tuonpuoleisesta elämästä.” Kirjoittaja Jeffrey Long on myöskin lääkäri ja lisäksi tiedemies.  Hän ei uskonut kuolemanjälkeiseen elämään, kunnes alkoi järjestelmällisesti tutkia rajakokemuksia. Tässä kirjassa ei ole kyse yksittäisestä kokemuksesta, vaan kirjoittaja on tutkinut yli 1300 rajakokemustapausta.

Hänen tutkimustyönsä ja aiempien tutkijoiden työn mukaan rajakokemukset voivat sisältää joitakin tai kaikki seuraavista kahdestatoista piirteestä:
 • Ruumiistapoistuminen (tietoisuus irtautuu fyysisestä kehosta)
 • Aistikokemusten vahvistuminen
 • Voimakkaat, yleensä myönteiset tunteet ja vaikutelmat
 • Astuminen tunneliin tai siirtyminen tunnelin läpi
 • Mystisen tai säteilevän valon kohtaaminen
 • Kuolleitten omaisten tai ystävien tai mystisten olentojen kohtaaminen
 • Tunne ajan tai paikan muuttumisesta
 • Elämäntapahtumien kertaus
 • Ylimaallisen (”taivaallisen”) todellisuuden kohtaaminen
 • Erityisen tiedon kohtaaminen tai oppiminen
 • Rajan tai esteen kohtaaminen
 • Ruumiiseen paluu (vapaaehtoisesti tai vastentahtoisesti)

Kirjoittaja esittää yhdeksän todistelinjaa kuolemanjälkeisen elämän puolesta. Hänen mukaansa mikä tahansa näistä yhdeksästä todistelinjasta todistaa jo yksinään merkittävällä tavalla rajakokemusten todellisuudesta ja kuolemanjälkeisen elämän olemassaolosta. Esitettyjen yhdeksän todistelinjan yhteinen todistusvoima on niin suuri, että kirjoittaja uskoo olevan järkevää hyväksyä kuolemanjälkeinen elämä tosiasiana.

Kirjoittaja esittää seuraavat yhdeksän todistelinjaa.

Kirkas kuolema
Lääketieteellisesti on mahdotonta selittää, kuinka tajuton tai kliinisesti kuollut ihminen voi läpikäydä jäsennellyn ja selkeän kokemuksen, missä asiat seuraavat toisiaan yleensä samassa johdonmukaisessa järjestyksessä. Näissä kokemuksissa tietoisuuden ja valppauden aste on itse asiassa yleensä korkeampi kuin arkielämässä.

Ruumiin ulkopuolella
Ollessaan irti ruumiistaan henkilöt voivat nähdä ja kuulla ja se, mitä he havaitsevat, on lähes aina todella tapahtunut. Yksi ruumiistaan poistunut kertoi, kuinka hänen tietoisuutensa oli siirtynyt sairaalan ulkopuolelle ja kuinka hän näki tenniskengän ikkunalaudalla sairaalan kolmannessa kerroksessa. Rajakokemusten tutkija tarkasti kokemuksesta kuultuaan sairaalan kolmannen kerroksen ikkunalaudat ja löysi täsmälleen potilaan kertoman kuvauksen mukaisen kengän.

Sokea näkö
Sokeat voivat saada rajakokemuksen ajaksi normaalin tai normaalin ylittävän näkökyvyn, vaikka he eivät pysty lainkaan käsittämään maailman visuaalista puolta eivätkä kykene näkemään myöskään unissaan.

Nukutettu ja tietoinen
Rajakokemuksia tapahtuu myös nukutuksen aikana, jolloin mitään tietoisuutta ei pitäisi olla.

Paluu menneeseen
Rajakokemusten aikana koetaan usein elämäntapahtumien kertaus, joka kuvastaa todellisia, usein unohtuneitakin tapahtumia.

Jälleennäkeminen
Lähes kaikki rajakokemusten aikana kohdatut henkilöt ovat aiemmin kuolleita, usein edesmenneitä sukulaisia.

Lasten suusta
Lapsilla on aivan samankaltaisia kokemuksia kuin aikuisilla, joten kokemusten sisältö ei ole riippuvaista ennakkouskomuksista.

Kaikkialla maailmassa
Rajakokemukset ovat samankaltaisia kaikkialla maailmassa kulttuurista tai uskonnoista riippumatta.

Elämänmuutokset
Rajakokemuksen läpikäyneistä suuri osa muuttuu kokemuksensa seurauksena monessa suhteessa. Nämä muutokset ovat usein lopullisia. Tällaiset muutokset kertovat kokemuksen voimakkuudesta ja todellisuudesta.

Kirjoittajan tutkimustyön tuloksena on syntynyt myös Kuolemarajakokemuksen tutkimussäätiö. Sen verkkosivuilla on kuvattuna yli 4000 rajakokemusta 23 eri kielellä.

Kirjoittaja heittää pallon lukijalle: Tässä ovat tutkimustulokset. Päätä itse mitä mieltä olet.

”Elämä nauraa kuin lapsi ja heiluttaa kuoleman helistintä pois juostessaan.”

(Rabindranath Tagore, intialainen runoilija)

2 kommenttia:

 1. Tälläkin viikolla on lähtenyt useampi toiselle puolelle tästä elämästä. Kaikkea hyvää sinne valoon ja menneitten ystävien luokse ♥

  VastaaPoista
 2. Aivot ne vain temppuilevat. Niiden toiminnasta tiedetään edelleenkin yllättävän vähän. Siis mitään sielua ja kuoleman jälkeistä elämää tai tietoisuutta ei ole, vaan kaikki tuo koettu tulee aivoista.

  VastaaPoista