7.3.2011

Zetor-miehen Zen-hetkiLöhöilen lasiverannan rottinkituolissa. Paistattelen maaliskuista päivää. Saappaat on riisuttu ja kostuneet villasukat roikkuvat tuolin käsinojalla. Tukka on sekaisin ja pää höyryää vielä halonhakkuun jäljiltä.

Silmäkulmastani tirkistelen taivaalla mollottavaa aurinkoa. Onpa mukava nähdä tuo komistus pitkän talven jälkeen ja tuntea sen verraton lämpö kalvenneilla poskillaan. Mietin, että tuo se on kaiken aineen tyyssija. Varsinainen miilu, kalevalaisen kansan sampo on se. Liekö lehdessäkin lukenut, että me kaikki olemme vain tähtien pölyä. Eipä hullumpia nuo egyptiläiset, kun tiesivät häntä jumalanaan palvoa.

Vaan voi Luoja kuinka haiseekaan nenään vastaleivottu pulla. Oikaisen jumalaisen ruhoni pystyyn ja suunnistan kohti keittiötä ja päivän tähtihetkeä.

3 kommenttia:

 1. Tähtipullaa syötiin täälläkin, Zetorista tuli mieleen, että mieheni sai tänään syntymäpäivälahjaksi minulta ja muksuilta kirjan: Kaikki maailman traktorit ;)
  Ihana tuo pullokuva !

  VastaaPoista
 2. Totta turisivat: tähtipölyä ollaan.

  Aurinkoisia kevään tähtihetkiä: kahvi ja pulla =)

  VastaaPoista
 3. Wihtori: Hauska yhteensattuma tuo traktorijuttu! Tai sattumiahan ei ole. Pullokuva on google-kuvahaun tulosta. Kuvaaja tuntematon.

  Birgitta: Pulla maistuu aina tähtipölyritarillekin.

  VastaaPoista