12.8.2012

Kesämuistoja - Hausjärvi


Asuimme viikon Hausjärvellä vanhassa kyläkaupassa, jonka talon nykyinen omistaja meille ystävällisesti vuokrasi. Talossa oli paljon tilaa kahdessa kerroksessa. Elettiin mansikka-aikaa ja koska olin taas aloittanut puuroaamiaiseni, aamupuuroistani tuli mansikkapäällysteisiä. Melkein joka päivä haimme uuden herkkulaatikon lähistön mansikkatilalta.


Talossa oli iso piha ja kaunis puutarha. Piha oli niin suuri, että kolmenkymmenen metrin keihäskaaretkin onnistuivat eikä keihästä tarvinnut hakea naapurin puolelta. Juttelin naapurustossa asuvan miehen kanssa ja hän sanoi, että tänä vuonna luonto pursuaa kasvua ja kukkaa. Sateita on ollut sopivasti eikä ole ollut liian kuumaakaan. Puutarhan kukkaloisto oli hieno, varsinkin etupihan pionit olivat upeita.


Koska aivan lähistöllä parinsadan metrin päässä oli latotanssit, niin sitäkin huvia oli toki kokeiltava. Jotenkutenhan se meni, vaikka meinasinkin jäädä parkettien partaveisten ja viuhuvan tuulipukumiehen jyräämäksi. Välillä kompuroin epätasaisella lattialla. Mutta kyllä sitä kait tanssiksi saattoi sanoa…


Viikko paikallaan rauhallisessa paikassa merkitsi myös paljon keskeytymätöntä aikaa. Katsoimme vaimoni kanssa viikossa läpi kaikki Harry Potter elokuvat. Se oli hauska kokemus, sillä vaikka jaksot ovat itsenäisiä, niin taustalla kulkee kokonaistarina, jonka nyt hahmotti hyvin. Erityisen mielenkiintoista oli seurata, oliko Severus Kalkaros hyvis vai pahis. Pääasiassa pidin elokuvista. Näyttelijät olivat hyviä ja tarina on mielikuvituksen juhlaa. Minusta elokuvat olisivat olleet vielä parempia, jos niissä olisi ollut jännityksen vastapainona enemmän huumoria. Pidinkin eniten Puoliverisestä Prinssistä, jossa sai nauraa tylypahkalaisten romanttisille toilailuille.


Lapsuuden kodissani oli kellari, joka oli toisaalta pelottava rottineen ja lukkeineen, mutta samalla hyvin kiehtova. Tässäkin talossa oli kellari eikä sen vetovoimaa voinut vastustaa. Taskulampun valossa tutkin pitkät käytävät ja siellä täällä avautuvat huoneet. Odotin, koska nurkan takaa ilmestyy lättänenäinen Voldemort. Ei ilmestynyt. En löytänyt edes rottia, pari kuollutta hiirtä vain.

1 kommentti:

  1. Ei voisi päivä alkaa paremmin kuin mansikalla koristellulla puurolla =)

    VastaaPoista