17.8.2013

Kaupunkitorvet - musiikillinen oodi Helsingille

Juhlaviikkojen avaus Kauppatorilla. Tätä oli pakko tulla katsomaan ja kuuntelemaan. Tämä on sopivan hullua, jopa suuruudenhullua. Puolen tunnin konsertti, jossa mukana on satoja sumutorvia, jäänmurtaja, kuumailmapalloja ja naiskuoro. Kaikki tiukasti johdetun kokonaisuuden osina. Myös kovan tuulen kanssa kamppailevat kuumailmapallojen miehistöt pitäisi saada synkronoitua kokonaisuuteen.

Ennen konsertin alkua ihmisiä alkaa kertyä torille sanoin joukoin. Mainospallot ovat vielä tiukoissa nipuissa.


Sitten konsertti alkaa. Alkaa sumutorvien yksitoikkoinen mutta rytmikäs laulu. Laulua kirkastaa lavalla laulava seireenikuoro.


Odysseuksen harharetkillä seireenit kutsuivat puoleensa pahaa aavistamattomia merimiehiä. Niin tapahtuu nytkin. Kohteena ovat karaistuneet merimursut jäänmurtaja Urhon kannella. Jäänmurtaja lipuu esiin laulavien naisten kutsun lumoamana ja sumutorvien kutsumana. Laiva alkaa vastata sumutorvien törähdyksiin omilla torvillaan. Seuraa sumutorvien vuoropuhelu.


Sitten taivaalla alkaa tapahtua. Yksi toisensa jälkeen Kaivopuistosta irtautuneet kuumailmapallot lipuvat esiin. Ne ohittavat vielä himmeän kuun, ihmettelevät lokit, soivan jäänmurtajan ja kaikkea tätä seuraavan haltioituneen yleisön. Palloista soitettu musiikki peittyy lähempänä soivien sumutorvien ponnekkaisiin sointuihin.Kun pallot ovat menneet, loppuu soitto. Yleisö taputtaa. Mainospallot päästetään vapauteen kohti sinistä taivasta. Mainio alku juhlaviikoille. Jonkun rohkean tekijän unelma on johtanut tähän iltaan ja olemme saaneet nauttia tämän unelman toteutumisen hedelmistä. Kiitos siitä, että ihmiset unelmoivat ja toteuttavat unelmiaan!


1 kommentti:

  1. Miten pienestä asiat joskus alkavatkaan. Pienestä ajatuksesta, joka kasvaa, saa pontta jostain ja valmistuu joskus isoista vastuksista huolimatta. Sumutorvisinfoniaa ja lentäviä palloja =)

    VastaaPoista