17.2.2014

Poirotin ylittävä jännitysnäytelmä

Ilta on jo pimentynyt. Enää kilometri vuokramökille. Edessä on pari leppoista päivää Lohjanjärven rannalla. Vai onko? Pojan pahaenteinen huomautus takapenkiltä: "Oho, aika jumalaton ylämäki." Ja se on aivan jäässä. Auto hyytyy sutimaan keskelle mäkeä. Pysäytän yrityksen ja painan jarrupoljinta. Auto alkaa valua itsestään alas kohti ojaa. Yritän kääntää autoa enemmän tielle. Ei onnistu. Auto ei tottele ohjausta, liukuu vain. Vasta ojan penger pysäyttää auton. Auto jää linkkuun keskelle mäkeä.

Vaimo alkaa panikoida. Laitan käsijarrun päälle ja päästän jarrupolkimen. Auto nytkähtää. Vaimo kiljuu: ”Haluan kotiin!” Poika takapenkiltä tokaisee: ”Tuosta ei nyt ole mitään apua.” Pyydän vaimoa katsomaan sivuovesta, mikä on tilanne penkereen puolella. Kuinka lähellä ojaa ollaan. Hän työntää jalan ulos, mutta ei saa jäisestä pinnasta pitoa. Yritän lähteä autosta katsomaan tilannetta. Vaimo ei meinaa päästää. Mutta on pakko selvittää missä mennään.


Kiipeän tien reunaa mäen päälle katsomaan, onko siellä mahdollisesti hiekkalaatikkoa. Ei ole. Liukastelen takaisin autolle huitoen käsilläni kuin tuulimylly. Koordinaatiokykyni on tallella. Pysyn peilijäällä pystyssä. Eteenpäin ei ole siis menemistä. Entäpä taaksepäin. Mahdollista. Täytyy vaan ajaa pientareen pajukon läpi.

Takaisin autoon. Koetan vielä ajaa hieman eteenpäin, jotta saisin auton suorempaan. Ei onnistu. Auto linkkuuntuu vain enemmän. Sitten pakki päälle ja pajukon läpi. Nyt ei säälitä autoa. Tästä on päästävä pois. Ryskyy ja rytisee mutta lopulta päästään mäen alkuun. Vielä pitää peruuttaa puolisen kilometriä pimeässä kapeaa tietä taaksepäin. Poika näyttää kännykän taskulamppusovelluksella valoa. Lopulta löytyy kääntöpaikka. HUH!

Sitten vihainen soitto isännälle. Hän sopertaa: "Ois vissiin pitänyt hiekottaa..." NO OLIS TOSIAAN! Suuntaamme takaisin kotiin. Matkan aikana sentään Suomi nuijii Norjan lätkässä. Ja kotona Hercule Poirot ratkoo murhia kuten ennenkin. Tosin joutuu tekemään valekuoleman. Ja me valekuollaan sohvalle. Eikä nähdä loppua... Jännittävää hiihtolomaa kaikille!
5 kommenttia:

 1. Hyvä, ettei käynyt pahemmin. Poirot on kuvassa kovin jo vanhentunut... Suloinen suuri pieni mies. Ehdottomasti minun suosikkejani =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poirot on symppis! Niin näyttelijänä (Suchet) kuin hahmona.

   Poista
 2. Oivoi, kuulostaa kurjalta, tuo varmasti tuhosi mukavan odottavat mökkitunnelmat. Onneksi ei tosiaan käynyt pahemmin.

  Itsellä mökkireissu edessä, siinäkin saattaa olla omat haasteensa tiedossa....=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökkiodotukset tosiaan valuivat liukkaaseen mäkeen. Täytyy kuitenkin todeta, että helpotus siitä, että pääsi mäestä pois, teki auton kääntämisen kotia kohti hyvin helpoksi.

   Mukavaa mökkeilyä!

   Poista
 3. Vaarallisia tilanteita aina sattuu autoillessa. Hyvä että pääsitte mäestä pois. Meillä myös oli lähellä vaaratilanne, jäi auto jumiin ja juurikin liukkauden takia suistuttiin toisaalle. Ihan ei hinausta tarvinnut, naapuri oli kotona ja tuli auttamaan. https://www.hinauskarihartikainen.fi/toimialueet/oulun-seutu

  VastaaPoista