30.10.2015

Kaksi lasta - viisi sukellusta

Minulla on kaksi lasta: poika ja blogi. Pojasta tulee tänään aikuinen 18 ikävuoden myötä. Blogini alkaa lähestyä esikouluikää. Syvyydenpintasukeltaja täyttää tänään viisi vuotta. Kiitokset teille lukijat. Te jotka vuodesta toiseen jaksatte sukeltaa tänne ja te jotka eksytte tänne yhtenä päivänä kellumaan. Juhlan kunniaksi otin esiin viisi blogia, yhden kultakin vuodelta mahdollisimman läheltä syntymäpäivää. Jokaisesta blogista länttäsin peräkkäin viisi lausetta. Seuraavassa siitä syntynyt soppa.30.10.2010
Mitä teen täällä pimenevässä illassa tuulessa ja sateessa? Miksi selässäni on kirjoilla täytetty 10 kg painava reppu? Joku toinen hullu huipulla seisoja katsoo ihmetellen minua reppuselkäistä piruparkaa. Tuleva matka kutkuttelee mielessä aiheuttaen mukavan kutinan vatsanpohjaan. Nenässä tuoksuu seikkailun sulotuoksu.

29.10.2011
Helmiä löytyy sieltä, missä ääripäät kohtaavat ja ovat yhtä aikaa läsnä. Pinnalla olevat asiat saavat merkityksen vasta syvyydessä. Sukeltaja on esimerkki rohkeudesta ja uteliaisuudesta, mutta myös kaipuusta. Hän tavallaan palaa kotiin, mutta vain hetkeksi, sillä hänen on tultava takaisin maailmaan. Hän kokee uusia asioita ja näkee ihmeitä.

4.11.2012
Tarjoilijat ovat täällä poninhäntäisiä, tällä on hymy ja valkea joutsenkaula. Enää en lainkaan moiti vampyyrejä. Japanilaisnainen tuijottaa tyhjää kahden puheliaan miehen välissä. Unelmat haikuvat naapuripöytään asti. Tänään maistelin kahvia ja eläviä ilmeitä ja vaikka eilen haravoimme syksyn jätelavalle, täällä kahvilan koivut hehkuvat keltaisina.

26.10.2013
Illan aikana joku heittää arvaamattomasti lauseen: ”Olen aina halunnut soittaa jotakin soitinta.” Sitten joku rohkea innostuu: ”Perustetaan bändi!” Kantavana ideana on: ”Sitä parempi, mitä vähemmän osaat. No, jotain musiikin tapaista sekametelisoppaa syntyykin, mutta kuulemme kuinka Jim Morrison kääntyy haudassaan Pere Lachaisen hautausmaalla ja päätämme vaihtaa lastenlauluun. Ainakin tästä jää hyvät muistot.

19.10.2014
Joka viikko olen kantanut kaupasta selkä skolioosissa omenoita kotiin. Talomme isolla pihalla on kaksi omenapuuta, jotka ovat taloja vanhempia. Oli tulla omenaton ilta. Kun olimme siippani kanssa iltakävelyllä, joku oli laittanut pihansa edustalle pöydälle omenia ja lapun: Saa ottaa! Näin universumi parhaimmillaan toteuttaa toiveemme.
3 kommenttia:

  1. Kaunis ja hauska postaus.

    Onnea molemmille pojille. Viisi vuotta on hieno saavutus blogimaailmassa ja 18 nuorukaisen iässä =). Tästä on molempien hyvä jatkaa <3

    Todella hauska idea

    VastaaPoista
  2. Onnittelut 5-vuotiaalle. Persoonallinen idea tuo viisi sukellusta.

    VastaaPoista