19.6.2019

Rakas kirja 8/10

Kuvan kuvausta ei ole saatavilla.


”Järjestelemällä tavaramme pyrimme mahdollisimman luonnolliseen tilaan. Eikö sinusta ole luonnotonta, että meillä on tavaraa, joka ei tuota meille iloa tai jota emme tarvitse? Kodin järjestämisen pitäisi pohjimmiltaan olla toimitus, jossa palautetaan asukkaiden, heidän tavaroidensa ja asunnon välinen tasapaino.”

”Järjestämistä on kahdenlaista: päivittäistä siistimistä ja sellaista, joka on erityinen tapahtuma. Päivittäistä siistimistä on se, että tavara pannaan käytön jälkeen takaisin oikealle paikalleen. Tilojen järjestäminen on tapahtuma. Älä tee sitä joka päivä. Järjestäminen tulisi tehdä vain kerran. Se tulisi viedä yhtäjaksoisesti päätökseen."

"Jos järjestät paikat yhtäjaksoisesti etkä vähä vähältä, mullistat ajatteluasi. Se johtaa syvälliseen muutokseen, joka vaikuttaa tunne-elämääsi ja muokkaa väistämättä ajattelutapojasi ja elämäntyyliäsi."

"Järjestämisen pitää tapahtua ripeästi, jotta pääset syventymään tärkeisiin asioihin. Siistiminen on pelkkä väline, ei lopullinen päämäärä. Varsinaisena tavoitteena tulisi olla sellainen elämäntyyli, joka vetoaa sinuun, kunhan olet saanut elämäsi järjestykseen.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti