20.8.2011

Kesähetkiä: Mansikkaa ja mönkijöitä


Kesä ja kärpäset, mansikka ja mönkijät, vesi ja veneentappi, kalat ja katiska, sauna ja savuntuoksu, mökki ja mölkky,… Siinäpä joitain kesäisiä yhdistelmiä. Viikko vuokramökillä sisälsi melkein näitä kaikkia. Mölkky jäi tosin auton takakonttiin ja kalat järveen.
Mansikkaa syötiin, sitä isompaa lajia enempi.


Mökin pihan horsmissa lihotti itseään komea toukka: pituutta tällä pötkylällä oli reilusti yli viisi senttiä, etupäässä silmätäpliä ja takapäässä terävä piikki. Seurasin sitä monta päivää. Se söi horsman lehdettömäksi ja vaihtoi sitten uuteen horsmaan. Syödystä horsmasta jäi vain ruoto ja sen juurelle kasa kakkapalloja. Kotona tunnistin toukan horsmakiitäjäksi netin kuvien perusteella.


Yhtenä päivänä vein biojätteitä kompostiin. Kompostin kannella killutteli tällainen toukka. Kovin oli kesäparta ja muutkin karvat kasvaneet.


Puuliiterin seinällä vaani saalistaan iso hämyri. Sillä oli ristin kuva selässä. Mieleeni tuli Jorma Uotisen esittämä hurja Ristilukkihahmo elokuvasta Pessi ja Illusia. Ristilukki katkoi Illusialta siivet ja tämän täytyi jäädä metsään koko talveksi. Onneksi tämä puuliiterin peto ei pystynyt katkaisemaan minulta käsiä, joten viikon lopulla saatoin ohjata auton ja perheeni kohti uusia maisemia. 

1 kommentti:

  1. Karvatoukka kompostilla ei selvästikään tiedä mihin suuntaan on menossa. Aikamoinen tasapainottelija =)

    VastaaPoista