11.9.2015

Saako sateesta kiksejä?

Mikä sateessa pelottaa? Ihmiset haluavat suojautua siltä visusti. On sadetakkia ja sateenvarjoa. Jo parin pisaran pudottua kaivetaan varjot esiin. Ja sitten taistellaan, kun tuuli riepottelee varjoa. Sateella polkupyörä vaihdetaan autoon. Ulkoilu vaihtuu sohvalla istuskeluun. Kuitenkin sade on vain vettä joka kuivuu. Sateen haitta on pieni, jos kastuttua pääsee omaan kotiin ja voi vaihtaa kuivat vaatteet ylle. Voiko sateesta nauttia? Kaksi kuvaa nousee mieleen.

https://newyorksightseeingtours.wordpress.com/tag/moma/

On keskikesä. Seuraamme lähestyvää ukonilmaa katoksen alla. Taivaan portit aukeavat. Vettä alkaa sataa kaatamalla. Poikani ja naapurin tyttö riisuvat oitis vaatteensa ja ryntäävät kesäsateeseen. He juoksevat, kiljuvat ja läpsyttelevät paljailla jaloilla asfaltille syntyneitä lätäköitä.

Olemme olleet kaksi viikkoa Kreikassa. Jokainen päivä oli kuuma ja aurinkoinen. Sain auringonpistoksen ja jouduin makoilemaan pari päivää ilmastoidussa hotellihuoneessa lepäilemässä. Sen jälkeen huokasin joka aamu, kun näin auringon kuuman kehrän taas nousevan taivaalle. Nyt olemme juuri palanneet takaisin Suomeen. Täällä sataa vettä! Upeaa! Lähden heti kävelylle. Annan vilvoittavan veden valua hiuksilleni, kasvoilleni, hartioilleni. Nautin kun sade kastelee kunnolla. Tunnen oloni vapaaksi. Ihastelen sateen ropinaa puiden lehvistössä.

2 kommenttia:

  1. Minäkin olen ollut joskus sokerista ja vältellyt sadetta tiukasti. Nyttemmin olen muuttunut ja sade ei haittaa. Minkä kesä kastelee se kuivaakin. Olen oivaltanut myös uimisen ilon sateella. Silloin kuulee vedessä hienoja sadeääniä, kuin hilinää. Aivan upeaa, suosittelen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, sateella uiminen on elämyksellinen juttu. Erityisesti muistan viime kesänä, kun juoksulenkin jälkeen pulahdin järveen. Aurinko paistoi, mutta hetkellisesti putkahti sadekuuro esiin ja järven pintaan iskeytyvät vesipisarat olivat auringon valossa uskomattoman kauniita, kun tihrustin niitä aivan veden pinnan tasolta.

      Poista