17.12.2017

Det glider in

Olemme käyneet pelaamassa isät vastaan pojat sulkapallonelinpeliä nyt useamman vuoden ajan. Alussa isät porskuttivat. Sitten pelit alkoivat pikkuhiljaa kääntyä pojille. Tänä vuonna isäukkojen peli on ollut katastrofaalista. Pojat johtavat tämän vuoden sarjaa jo 9-0.

Tänään on pitkästä aikaa pelipäivä. Pelaamme ensin pelin, missä voiton saa se joukkue, joka ensin voittaa kolme erää. Tästä voitosta saa kaksi pistettä. Seuraavaksi pelaamme toisen pelin, joka on vain yhden erän mittainen ja tästä voitosta saa yhden pisteen. Pelikerralla voi siis napata kahdesta pelistä yhteensä kolme pistettä.


Ensimmäinen peli alkaa isien hallinnalla. Pojat ovat vielä unessa, alkaahan pelivuoromme jo varhain aamulla klo 11:30 ja toinen pojista on tullut ravintolasta kotiin vasta klo 4 aamuyöllä. Isät vievät helpohkosti kaksi ensimmäistä erää. No, tässä kohdin ei voi vielä nuolaista, sillä viime kerralla oli sama tilanne: isät johtivat 2-0, mutta hävisivät kolme seuraavaa erää. Kolmas erä tänään onkin tasaväkistä taistoa, pojat ovat heränneet ja erä kääntyy kuin kääntyykin pojille. Tilanne on isien hyväksi 2-1. Neljäs erä on yhtä kovaa ja tasaista vääntöä kuin kolmaskin. Isien työnjako keskenään sujuu paremmin kuin joskus aiemmin, jolloin toinen pamautti toista mailalla päähän, kun molemmat pyrkivät palauttamaan samaa palloa. Maila meni rikki ja päähän tuli komea kuhmu. Nyt taistellaan lyömällä vain palloa ja isät onnistuvat lopulta muutaman pisteen voittoon. Ensimmäinen peli voitettu.

Toinen, yhden erän peli, on jälleen äärimmäisen tasaista. Isät saavat jäykät kinttunsa liikkeelle ja voittavat niukasti. Toinenkin peli on voitettu ja vuoden kokonaistilanne kaventuu, tilanne nyt poikien eduksi 9-3. Toteamme, että ennätämme tänä vuonna todennäköisesti pelata enää vain yhden kerran. Pojat tulevat meitä vastaan ja antavat meille vielä mahdollisuuden. Niinpä sovitaan, että kokonaistilanteesta huolimatta seuraavan kerran voittaja vie koko vuoden potin. Hienoa haastamista pojilta. Saadaanpahan jännitystä viimeiseen peliin.


Kotimatkalla autossa isät ottavat voitostaan kaiken irti ja laittavat Spotifystä soimaan voitonlauluja: The winner takes it all, We are the champions, Det glider in, Poika saunoo ja lopuksi Sakari Kuosmasen tulkitsema Finlandia. Maamme-laulun jätämme sentään ensi kertaan. Lisäämme poikien motivaatiota viimeiseen peliin kysymällä, haluavatko he tämän automatkan toistuvan ensi kerralla. Eivät kuulemma halua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti