24.3.2017

Kuikuile höristele kevättä - 20.3.2017


Viikki 7:15 – 8:50. Pakkasaamu. Maa on hieman kuurassa. Melko lähellä pellolla ruokailee meri- ja kanadanhanhia. Asetun ladon seinustalle ja samalla kun pystytän kaukoputkea, niin noin sadan hanhen parvi näkyy metsän yllä. Kiikareilla en ennätä tarkemmin tunnistaa niitä, todennäköisesti metsä- tai tundrahanhia. No, tyydyn laskeskelemaan näitä lähihanhia. Mutta hetken päästä samaa reittiä lentää kahdeksan hanhen parvi. Ne saan sentään tunnistettua metsähanhiksi.


Kottaraisia on tänään viime viikkoa vähemmän, samoin kuin räkättejä. Töyhtöhyyppiä lentelee silloin tällöin, suurimmasta muuttoparvesta lasken 22 hyyppää. Uuttukyyhkyt ja kiurut ovat jo ”vakiokauraa”. Isolepinkäinen istuu tutulla paikallaan. Kanahaukka päivystää sähköpylvään päällä ja toinen lentää pellon yli.

Jää alkaa sulaa auringonpaisteessa ja ladon katolta putoava vesi ropisee kovaäänisesti. Kauempana pelloilla on lisää hanhia. Kun harsomainen sumu hellittää, pääsen laskemaan lintujen määrää. Lasken noin 240 kanadanhanhea, 25 merihanhea, 7 valkoposkihanhea ja 10 laulujoutsenta.

Päivän nisäkkäiksi pääsevät neljä metsäkaurista pellonlaidalla.

Havaitut lintulajit: Viherpeippo, Mustarastas, Varis, Harakka, Varpunen, Talitiainen, Sinitiainen, Uuttukyyhky, Naakka, Keltasirkku, Tikli, Räkättirastas, Kiuru, Kanadanhanhi, Merihanhi, Kottarainen, Laulujoutsen, Töyhtöhyyppä, Metsähanhi, Isolepinkäinen, Kanahaukka, Valkoposkihanhi, Harmaalokki, Sinisorsa, Tikka. Yhteensä 25 lajia.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti