29.10.2011

Syvyyden pintasukeltajaHän pitää paradokseista. Niissä on mystistä voimaa ja arvoituksellisuutta eikä niitä pysty selittämään puhki. Helmiä löytyy sieltä, missä ääripäät kohtaavat ja ovat yhtä aikaa läsnä.
Vesi on hänelle tärkeä elementti, rakkauden symboli, se mistä elämä on kotoisin. Syvyyden ja pinnallisuuden tematiikka, niiden vaihtelu ja suhde kiinnostaa häntä. Useimmiten pinnalla on helpompaa ja pinnalla on taatusti enemmän valoa, mutta syvyys kiehtoo ja vetää puoleensa. Mitä kauempana pohja on pinnasta, sitä enemmän väliin mahtuu vettä. Pinnalla olevat asiat saavat merkityksen vasta syvyydessä.
Kun hän kiinnostuu, niin asia alkaa tulla sitä kiinnostavammaksi, mitä enemmän hän siihen perehtyy. Kiinnostuksen määrällä ei ole pohjaa ja hän voi sukeltaa syvälle. Hänen tulee olla valpas ja tässä hän tarvitsee usein muiden apua: muista tulla välillä pintaan, hengittää raikasta ilmaa ja nauttia päivänvalossa elävien ravitsevasta seurasta.
Sukeltaja on esimerkki rohkeudesta ja uteliaisuudesta, mutta myös kaipuusta. Hän jättää oman elementtinsä, maan ja ilman, ja sukeltaa syvyyksiin, outoon elementtiin, josta hän on kuitenkin pohjimmiltaan kotoisin. Hän tavallaan palaa kotiin, mutta vain hetkeksi, sillä hänen on tultava takaisin maailmaan. Hän kokee uusia asioita ja näkee ihmeitä. Hän kokee myös vaaroja, mutta vesi kannattaa häntä.
Kiitos lukijoilleni. Blogini täyttää huomenna vuoden. Samana päivänä paljon rakkaampi lapseni täyttää 14 vuotta.

8 kommenttia:

 1. Paljon onnea vuosipäivästä. Ja onnea myös tuon tärkeämmän asian vuosijuhlasta. Aika menee joskus nopeaan, mutta hyvän asian kanssa silläkään ei ole väliä =)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Birgitta! Joo, hyvän asian kanssa voi olla vaikka loppuelämänsä.

  VastaaPoista
 3. Rohkeutta ja kaipuutta... hyvä yhdistelmä!

  VastaaPoista
 4. Luin kohdittain uudelleen ja uudelleen, oli niin vertauskuvallisesti ja osuvasti kirjoitettua tekstiä. Mainiota tutkiskelua.

  Onnitteluni 1 vuotiaille!

  Pikkasen olen myöhässä...;)

  VastaaPoista
 5. Jukka: kaipaan rohkeutta ;o)

  Lauri: Tänks!

  Liplatus: Mäkin olen usein myöhässä/jälkijunassa. Kiitos kauniista sanoistasi.

  VastaaPoista
 6. Tervehdys kaima, sukellus on aina paikallaan tässä sellainen musiikkiin "suoranousurajalla".
  Kuva ja teksti sopii hyvin yhteen, oma tytär on jo minun ikäiseni...
  http://www.youtube.com/watch?v=ZrTI9J5PDCY&feature=BFa&list=FLpnd-luECqYcq7iORCiJsMQ&lf=plpp_video

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaima. Kiinnostava musiikkilinkki, minulle uusi tuttavuus.

  VastaaPoista