20.9.2016

Kesä 2016 - Etelä


Ensimmäinen Mythos vetää suun hymyyn. Mikäs on istuskella tavernassa keskellä iltapäivää. Syödä hyvää kreetalaista ruokaa. Takuulämmössä. Jo neljäs kerta täällä tutussa leppoisassa seurassa. Elämä on souvlakia! Jamas!


Tälläkin kertaa olemme valinneet kodiksemme mainion tukikohdan, ylhäällä rinteessä sijaitsevan huvilan. Merinäköalalla. Ja jos ei helteessä jaksa raahautua mereen, voi pulahtaa uima-altaaseen. Isäntä on laittanut tarjolle kreikkalaista valkoviiniä. Odottelemme, että emäntä leipoo meille kakun. Aina sellainen on tullut, miksipä ei nytkin. Nam nam!


Lähes päivittäin käymme meren äärellä. Joinakin päivinä tuulee kovaa. Silloin on hieno heittäytyä aaltojen heiteltäväksi. Vain keinua. Kuin korkki. Toisinaan kaivan snorkkelin esiin ja katson maailmaa pintaa syvemmältä. En löydä Nemoa, mutta paljon hienoja kaloja, joita ei Helsingin Mätäjoessa uiskentele. Löydän myös ravun.


Syömme joka päivä ainakin yhden aterian jossakin tavernassa, monesti kaksikin kertaa. Meille alkaa muodostua suosikkipaikkoja. Tarjoilijatkin tulevat tutuiksi. Suosimme rannalla olevia ravintoloita.


Kerran lähdemme juna-ajelulle. Tutustumme paikalliseen oliiviöljytehtaaseen. En osta öljyä, mutta oliivia kuitenkin: puisen oliivipuusta tehdyn  lastan. Ajamme läpi komean kanjonin. Tien reunoilla makailee vuohia. Saavumme vuorten keskellä olevaan kylään. Siellä vietämme hetken siestaa. Tutustumme sotamuseoon. Eli pari tykkiä on esillä. Ja sitten samaa tietä takaisin. Paikallinen Esa Keskinen myy hedelmiä ja juomista keskellä ei-mitään.


Iltaisin istuskelemme huvilan patiolla. Tai katsomme EM-jalkapalloa (kesäkuu). Tai pelaamme mölkkyä. Ennen matkaa teimme diilin: toinen perhe tuo heittokapulan ja palikat 1-6 ja toinen palikat 7-12. Elämme monta huikeaa hetkeä. Kylläpä yhteen mölkkypeliin mahtuu paljon dramatiikkaa!


Kyllä tämä on hyvä paikka irtautua. Ja lomalla maailmaa katsoo aivan uusien lasien läpi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti