5.11.2010

El Camino ja elämä

El Camino on elämä pienoiskoossa. Se miten teet matkaa, kertoo paljon sinusta ja omasta elämästäsi.

Suunnitteletko matkasi tarkasti etukäteen ja yrität pysyä suunnitellussa? Vai elätkö enemmän hetkessä ja katsot, mitä uusi päivä tuo tullessaan ja toimit sen mukaisesti? Vai teetkö alustavan suunnitelman ja olet avoin muutoksille, jos tarve sitä vaatii? Osaatko antautua hetkeen ja heittäytyä tuntemattomaan? Kuinka paljon luotat toisiin ihmisiin ja elämään yleensä?

Kuinka tarkkoja ja tiukkoja tavoitteita asetat? Onko sinulle päämäärä tärkeämpi kuin matka vai toisinpäin? Mikä on kävelytahtisi? Kuinka paljon pidät lepotaukoja? Juotko mieluummin ensin kupin kahvia (tai jotain muuta) vai palkitsetko itsesi vasta tietyn urakan jälkeen?


Teetkö mieluummin matkaa yksin, jonkun toisen kanssa, kiinteän ryhmän kanssa vai ihan kenen tahansa kanssa?

Kannatko paljon tavaraa repussasi vai kuljetko kevyin kantamuksin? Varaudutko kaiken varalle vai luotatko, että saat tarvitsemasi jotenkin matkan varrelta? Ja jos kannat paljon tavaraa mukanasi, ovatko ne sinua varten vai siksi, että voisit auttaa jotain toista?Kannatko elämässäsi paljon taakkoja? Ovatko ne sinun taakkoja, kuuluvatko ne sinulle? Vai kannatko muiden taakkoja? Kannatko sellaisia taakkoja, joille et voi tehdä mitään? Onko jokin taakaksi luulemasi asia sittenkin siunaus eikä taakka?

Näitä kysymyksiä voisi esittää loppumattomiin. Jokainen asia El Caminolla on verrannollinen elämääsi ja sinuun. El Camino on kuin elämäsi ja elämäsi on kuin El Caminosi.


Jokaisella on omanlaisensa elämä, siksi myös El Camino on jokaisella erilainen. El Camino on suuri opettaja, jos osaa kuunnella sen opetuksia. Myös opetukset ovat jokaiselle erilaiset. El Caminolla on helpompi oppia asioita itsestään ja omasta elämästään kuin arkisessa ympäristössä, sillä matkalla on vähemmän häiriötekijöitä ja ihmiset ovat vapaita velvollisuuksistaan.

Suurin haaste on siinä, kuinka pystyy jalkauttamaan kävelyn aikana opitut asiat jokapäiväiseen elämään. El Camino jatkuu senkin jälkeen, kun kävely on ohi. Sitten vasta alkaa sinun todellinen El Caminosi, jota onneksi sait hetken harjoitella kaikessa rauhassa omassa tahdissasi pyhiinvaellusreitin varrella kanssakulkijoiden tukemana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti