14.11.2010

Lapsuuden suosikit ja unelmat

Sain Birgitalta haasteen kirjoittaa lapsuudestani. Tässä tulevat kysymykset ja vastaukseni niihin.

1. Mitä vastasit lapsena, kun sinulta kysyttiin mikä sinusta tulee isona?

Kukaan ei muistaakseni koskaan kysynyt. Ainakin yhdessä vaiheessa minusta piti tuleman lintujentutkija. Väijyin kuivalla hakkuuaukealla pesivää pikkulepinkäisparia ja kirjasin ylös, mitä linnut touhusivat. Mutta eihän siitä mitään tullut, kun piti aina välillä mennä syömään tai nukkumaan tai kouluun.

2. Mitkä olivat lempisarjakuviasi?

En enää muista suosikkisarjiksieni nimiä. Itse asiassa en muista niistä muuta kuin sen, että niiden leveys oli kaksi kertaa isompi kuin korkeus. Jotain länkkärilehtiä ne taisivat olla. Myös Tex Willer ja Nastamuumio pitivät minua otteessaan ja myöhemmin Hesarin Rip Kirby ja Jeff Cobb. Jotkut sarjakuvalehdet tuoksuivat hyviltä.

3. Mitkä olivat lempipelejäsi?

Monopoli ja Uusi Finanssi. Kun pelit vakiosäännöillä pelaten kestivät vain muutaman tunnin, viritimme pikkuveljeni kanssa sääntöjä hiukkasen, jotta saimme yhden pelin jatkumaan useita päiviä. Varsinkin näiden pelien pelaaminen teltassa pihalla oli elämys.

4. Mikä oli paras syntymäpäiväsi ja miksi?

En muista, että kenenkään synttäreitä olisi meidän perheessä vietetty. Muistan kuulleeni jotain koulukavereideni synttäreistä, joissa en kyllä koskaan ollut.

5. Mitä sellaista olisit ehdottomasti halunnut tehdä mitä et ole vielä tehnyt?


Viettää yö viidakossa nuotion äärellä ihmetellen ympäriltä kuuluvien villieläinten ääniä ja pelätä vähän.

6. Mikä oli ensimmäinen lempiurheilusi?

Paini. Harjoittelin sitä vuotta nuoremman pikkuveljeni kanssa, joka oli kooltaan minua isompi. Painiottelut saattoivat alkaa leikkinä, mutta muuttuivat joskus totisiksi ja lopulta saatoimme taistella verissä päin. Kerran velipoika kamppasi minut lipastonkulmaan ja päästäni valui pyyheliinallinen verta. Kun menin kouluun, niin olin painissa jo aika haka ja saavutin kunnioitetun aseman painitaidoillani.

7. Mikä oli ensimmäinen musiikki-idolisi?

Musiikista en ollut pitkään aikaan kiinnostunut. Ensimmäinen kolahdus tapahtui varsin myöhään, kun koulukaverini soitti Moody Bluesin albumia Seventh Sojourn. Melankolista, kirkasta ja kaunista, upposi minuun.

8. Mikä on paras joululahja (tai vastaava) jonka olet saanut?

Muistan kun tilasin Walt Disneyn kirjasarjan, jossa oli neljä osaa. Yksi osa kertoi eläimistä (vihreä kansi), toisessa osassa oli tarinoita (keltainen), kolmannessa satuja (punainen) ja neljännessä (olisiko ollut sininen)…ööö…jotain muuta. Odotin malttamattomana, milloin posti tuo kirjat. Ja kun ne vihdoin tulivat, olin niin innoissani, etten malttanut lukea niitä lainkaan, hypistelin vain niitä ja tärisin innosta.

Ja kyllä kuvan hieno mäkiauto oli myös mieluisa lahja.
1 kommentti:

  1. Ensinnäkin tosi hienomäkiauto ja lippis!

    Hauskoja lapsuudenmuistoja, ehkä on ihan kiva, että telttailu viidakossa peläten villieläimiä ei ole toteutunut. Kuullostaa ainakin mulle ihan liian pelottavalta =)

    VastaaPoista